EVT wordt gedwongen om de vaartijden aan te passen, imago van Terschelling wordt ernstig geschaadt.

Jannette v/d Ploeg

1 augustus 2012

8 thoughts on “EVT wordt gedwongen om de vaartijden aan te passen, imago van Terschelling wordt ernstig geschaadt.

 1. Mensen, mensen …. Doeksen heeft het weer gedaan ? Niks ervan. De Nederlandse staat heeft een achterlijke wet die door de rechter moet worden uitgelegd. Daar is het wachten op. De concessie van Dioeksen heeft heel zware verplichtingen wat betreft kwaliteit van de boten, aantal verplichte afvaarten enzovoorts enzovoorts. Daar kan EVT op geen enkele manier aan voldoen. Als onze minister van verkeer en waterstaat nu eens haar werk deed, zou er aanzienlijk minder verlies aan werkgelegenheid zijn. Deze strijd eindigt met alleen maar verliezers: Doeksen is straks kapot, EVT voldoet op geen enkele manier aan de eisen, VVD staat met zijn vrije marktpolitiek weer eens helemaal in zijn hemd, PvdA kan locaal verweten worden dat ze die werkgelegenheid niet hebben beschermd door landelijk bij de regering er op aan te dringen dat er een maatregel komt en de mensen die hun baan kwijt zijn staan weer langs de kant. Ik denk dat die EVT miljonair zijn geld wijzer had kunnen aanliggen voor onze economie !!

 2. EVT, ga eens voldoen aan ALLE eisen waar Doeksen ook aan moet voldoen. Kwalitatief en ook wat betreft aantal verplichte afvaarten in zomer maar ook in de winter !

 3. Volgens onze regering is concurrentie een goed ding, dus waarom de EVT op deze manier zo behandelen? Concurrentie is goed voor de prijsstelling!

  Doeksen heeft op dit moment nog het alleenrecht in de havens van Harlingen, Terschelling en Vlieland en zal dit niet snel afstaan, helemaal niet als een regering hieraan meewerkt!

  Ondertussen schrikken de bezoekers van de eilanden zich een ongeluk als ze de prijzen horen die rederij Doeksen berekend voor een overtocht! Vooral voor 1 dag met fietsen, belachelijk gewoon die tarieven. Wil je met je gezin een overtocht maken ben je al zoveel geld kwijt dat je erover na kan denken om maar na Spanje af te reizen, kost bijna net zoveel.

 4. Wat weer een gehuilebalk van de EVT. Zelf zijn ze begonnen met allerlei rechtszaken met als gevolg kosten welke uiteindelijk door de inwoners van Terschelling opgehoest moeten worden d.m.v. verhoging van de gemeentelijke belastingen.
  Door deze uitspraak lijdt het imago zeker geen schade integendeel het imago wordt weer wat opgepoetst.
  Ik krijg tevens de indruk dat het geld bij EVT aan het opraken is, want wel dure rechtszaken voeren nu en in het verleden, maar geen risico meer durven lopen met de aankomst- en vertrektijden. De werkelijke reden van het aanpassen van het aantal afvaarten zal een andere zijn dan nu wordt aangevoerd.
  EVT het is mooi geweest!!

 5. BELACHELIJK nog even en we worden weer gedwongen om duur te varen met Doeksen.. want ze willen maar al te graag het alleenrecht op de veerdienst. Mensen raken hun banen kwijt, een ondernemer wordt kapot gemaakt. EVT is goed en hebben bewezen dat goedkoper varen daadwerkelijk mogelijk is…… Geef ook uw mening, steun de EVT.

Geef een reactie